2005rsna

Onsdag- torsdag

Ja nu är tiden lite ur led, jag har saker att rapportera från måndag som jag inte hunnit med osv. men jag plockar in dom olika sakerna den dag jag skriver, Ni ger ju blanka den i om jag sett grejorna på tisdag eller onsdag misstänker jag. Om nu Siemens dubbelrörspropp var årets grej på RSNA så är ju Sylmads årsmöte inte långt därefter. I år var det ett s.k. mellanårsmöte, dvs vi har bara årsmöten jämna år för att inte slita för mycket på tiden, den är ju i grunden analog. Udda år har vi istället ett litet mindre möte, men skriver förstås protokoll osv.

2005rsnasylmadoverview

Som vanligt hade vi hyrt hela restaurationsdelen av det som förr var Connies Pizza. Connie har fått flytta ner i källaren och en annan skurk har tagit över pizzaentreprenaden, men pizzan smakar lika jäkligt så det kändes tryggt. Skyltningen hade dom som tidigare skött exemplariskt och vi toppade med vår traditionella ”table sticker”, i år i specialdesign ”from over there” i och med att Mats Geijer, ledamot av Cowboy-fraktionen och verksam i majsfälten runt Iowa City, hade tagit över uppgiften från broder H, för året avpolleterad från transatlantiska äventyr.

Medlemmarnas uppställning på årets mellanårsmöte var förstås den vanliga, mangrann, och mangrannast hade vår nybildade Asian Fraction, eller som det heter på nynorsk, ”Den östlandsbaserte fraksionen”, eller helt enkelt ”AF” som vi lite käckt och slarvigt säger inom styrelsen, ställt upp. Både Shi Feng Shui och Torihashi Yakitori flög in för att delta och Sheng anmälde sig direkt för att skriva protokollet. Ja det är pålitliga grabbar minsann. Och snabba, efter två dagar levererade han protokollet, det brukar ta månader innan Håkan Geijer får fingrarna ur…

2005rsnasylmadasien 2005rsnasylmadproto

Ja och så presenterade Doktor Bergström, Norrlandsfraktionen, sitt senaste forskningsprojekt den trådbaserade mobiltelefonen en kombination av den modernaste tekniken med traditionella analoga värden.

Händigt nog ringde fru Bergström under mötet och vi fick alla en praktisk demonstration av uppfinningens potential. Själv meddelar herr doktor Bergström att telefonens enda begränsning är sladdens längd, just nu har han inte haft råd med mer än 48 cm men för den välbeställde kan i princip hur långa sladdar som helst monteras och man kan ringa från positioner miltals från närmaste telefonstation. I sanning en uppfinning i Sylmads anda.

Notera det förnöjda, ja nästan förnumstiga, flinet från Damfraktionens föreståndarinna, Fröken Ekström, som är stolt å det gemensamma företagets vägnar, båda är ju anställda hos herr buggförsäljare Kronander som för övrigt för andra året i rad uteblev från mötet. Aja baja.