ecr_2004_logo

Lördag eller Samstag

ja man börjar ju vara polyglott och svänger efter ett dygn härnere med kontinentala ord som Herr Verkehrsrad och Schweinehaxe (för övr herr verksamhetschef K:s favoriträtt – kan nog närmst översättas med stekt, styckad sugga) så lite av skoltyskan fastnade nog.

Ja vad har vi i övrigt att berätta förutom att temperaturen når nya dalar, minus 9 och en halv decimeter snö när jag vaknade? Jo när man kommer in på kongressen möts man av en hord av människor som registrerar sig, kollar sin mail, försöker få en kopp kaffe, konverserar och allt vad dom nu gör. Och alla har något gemensamt…..

entrebild

Vad för dessa samman?

…jo dom kan alla njuta av en svensk innovation! Man kan också uttrycka årets stora händelse såhär: SYLMAD SEGRAR!

sylmadsant

eller såhär.

Ja efter år av strävsam forskning har nu äntligen mänskligheten i allmänhet och den europeiska röntgenkongressen i synnerhet uppmärksammat Sylmad och dess vetenskapliga toppnivå. Sylmads spetsforskning inom ”Workflow” har ju lett fram till skapandet av transpondern, ett forskningsfält där Nobelpriset ständigt är på allas läppar. ECR har i år tagit steget fullt ut och infört transpondern överallt och för alla. Ja Du som möjligen missat denna innovation kan sätta Dig in alla detaljer på Sylmads hemsida: www.sylmad.org klicka Dig fram till forskningssidan och vidare till Transpondern.

transponder4

transponder3

I sammandrag är transpondern ett verktyg för ”workflow control” och ”flow analysis” där den elektroniska transpondern styr tillgången till olika ”resources” till bäraren som därmed får det vi kallar för ”key functions” på vetenskapligt språk. Här ovan ser Ni transpondern dels i form av den prototyp som SYLMAD forskat fram och testat i djurförsök och dels i form av årets ECR-transponder som här bärs av en stolt SYLMAD-representant Mats G från Göteborg. Anar man inte en liten tår i ena ögonvrån?

Alltnog så fungerar ECR-transpondern enligt ursprungskonceptet och styr Din dag på ECR helt. Överallt står det elektroniska antennsystem ungefär som på HM, eller Hennes och Mauritz som vi som var med när det begav sig säger. Dessa känner av Din transponder och öppnar dörren eller ger grönt ljus och släpper igenom Dig och registrerar också att Du varit just där. Är Du inte auktoriserad att vara i just den lokalen kommer Du inte in.

transponder5

Se så geschwindt han slinker genom transponderlåset!

Är det en föreläsning med ”förhandsbeställda” biljetter och begränsat antal platser så är det transpondern som gäller. Är Du inbokad så har det programmerats i transpondern och då kommer Du in osv. Monterbesöken registreras på samma sätt och försöker Du som deltagare gå in på utställningen före klockan 10.00 så är det tvärstopp! Endast företagartransponders göre sig besvär!